Úvod Horúca čokoláda, fondue, kakao

Horúca čokoláda, fondue, kakao

Tradičná horúca čokoláda sa pripravuje z čokolády, nie iba z kakaového prášku. (To, čo predávajú vo väčšine kaviarní a reštaurácií ako "horúcu čokoládu," je v skutočnosti kakao alebo puding.

Recept na tradičnú horúcu čokoládu, ktorú si ľahko pripravíte doma, uvádzame v popise jednotlivých výrobkov. Horúce čokolády z tejto sekcie môžete tiež použiť do čokoládovej fontány.

Tiež tu nájdete kakao (teda kakaový prášok), čo je tá chutná polovica kakaového bôbu. (Druhá polovica - tuk - sa volá kakaové maslo.) Kakao , ktoré tu máme, je z tej najvyššej sorty kakaových bôbov.

Termostabilná čokoláda, vhodná na priamu konzumáciu a ideálna na pečenie (zamiešanie do cesta alebo posypu pred pečením, napríklad v Muffinách).